Ani nevieme ako nám to zbehlo avšak už prešiel rok, čo sa Mládež ulice zabývala v klube Pohodička na Rendezi. Takáto príležitosť je vždy dobrá na precvičenie spoločenských hier, veľa zábavy a keď je po akcii tak nám ostanú pekné spomienky.

Účasť v klube bola hojná nielen počtom zúčastnených ale aj ich prineseným entuziazmom a výzbrojou proti nude. Pred otvorením klubu sme sa snažili postarať o patričnú výzdobu aby aj zábudlivci vedeli aký je dnes deň. Keď sme sa všetci zhŕkli po otvorení tak sme sa rozhodli, že najprv pokrájame tortu za čo nás deti potom kráľovsky odmenili super správaním do konca oslavy. Dokonca sa postarali o program – niektoré doniesli vlastné hry, ktoré nás potom učili hrať a iné navrhli skupinové aktivity, do ktorých sme sa s všetci zapojili – a nám neostalo iné ako sa s chuťou zapájať. Vďaka tomu, že sa akcie zúčastnili viacerí pracovníci a dobrovoľníci bolo možné aby mal každý program podľa vlastných predstáv – rozhovory „len pre dievčatá“ kde sa prediskutovalo všetko čo je nové, doskové hry od výmyslu sveta a dokonca sa nám podarilo zahrať si aj šípky či stolný futbal.

Veľmi nás tešilo, že oslava zožala taký úspech a všetci sme sa dobre zabavili. Opäť sme sa utvrdili v tom, že občas sa nám treba odreagovať a nechať sa viesť nápadmi detí, ktoré ich majú našťastie dosť. Ako povedali naši účastníci oslavy, jediná chyba bola, že to trvalo tak krátko 🙂 Ale ako vieme, všetkého veľa škodí a radšej sa už tešíme na ďalší program v klube Pohodička.

 Napísala Simonka Andraščiková – dobrovoľníčka v klube Pohodička