Vianoce sú za rohom, darčeky máte pobalené, stromček postavený a vyzdobený, pečivo napečené? My sme si tento milý no niekedy možno trochu chaotický a písomkový predvianočný čas spríjemnili udalosťou Dobrodružné Vianoce priamo v našom Klube na Peknej. Stretli sme sa tu všetci ešte zdraví ľudkovia pri úlohách a hádankách, ktoré síce dali zabrať našim rozumom, avšak zapojili sme aj kopu kreativity, sladkostí a vynaliezavosti. Ďakujeme každému jednému a jednej z vás, ktorý sa do hry zapojil/a a sme potešení i vďační za tých, ktorí nielen zachránili svet, ale aj pomohli s prípravou tejto záchrany.

Chuť nám dnes dodalo hneď niekoľko domácky vyrobených pochúťok. Lenka sa činila a doniesla ešte teplý banánový chlebík. Ivi sa vynašla a pripravila vanilkové cupcaky, ktoré sme si mohli dať aj napriek laktózovej, sójovej či histamínovej intolerancii! A špecialitou vianočného večera bol pochopiteľne vianočný punč, ktorý sme sami uvarili a ešte čerstvý si ho vychutnávali pod vianočným stromčekom.

No ale čo sme robili okrem napchávania sa dobrotami? Jedlo nám bolo len oporou v ťažko zdolávaných prekážkach v kríženci hry escape room a scavenger hunt nám bola veľkou oporou aj kopa jedla, ktoré sme tu mali pripravené. Išlo totiž o náročné samotné vianočné dobrodružstvo. „Ako tak Santa šiel, potkol sa a stratil dôležitý list!“ poznáš to…takto nejak začínal aj dnešný príbeh. Možno si to doteraz nikto neuvedomil, ale celý rok sme všetkých pripravovali na tento veľký okamih. Okamih, kedy mladí mohli spasiť našu planétu!

Témy ako upcykling, recyklácia, nadmerná konzumácia, fast fashion…všetko to zožiera našu planétu a dnes všetci mohli preukázať svoje znalosti a zatočiť s nimi prostredníctvom úloh a prekérnych hádaniek. Na jednom stanovišti sme mali vďaka firme Bikelab dokonca stroj na papierové lietadielka poháňaný elektrinou, ktorú sme vyrobili pomocou bicykla. Lietadielka sme potom museli vystreliť a trafiť do svetelnej obruče.

Nakoniec sa to všetkým tímom podarilo a Santa im za odmenu stratený list s láskou dal. Stratený list alebo ako mať Eko Vianoce si môžete prečítať TU. ?

Aktivita Dobrodružné Vianoce sa realizovala vďaka podpore dotácie od Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktorú administruje Národný inštitút vzdelávania a mládeže – sekcia Mládež.