V máji sa na Vás tešíme na našej odbornej konferencii s názvom Čo s vami, decká!!?, ktorá sa bude zameriavať na témy rezonujúce vo svete mladých ľudí.

Táto konferencia je určená pre všetkých pracujúcich s mladými ľuďmi, keďže táto práca sama o sebe prináša mnoho výziev a mnoho nečakaných situácií. Možno máte veľa otázok, ktoré si kladiete rovnako ako my, pretože mladí ľudia nám prinášajú mnoho tém, ktoré ich zaujímajú či trápia. Riešia mnoho dilem, zaujímajú sa o ich životné hodnoty a vnímajú rôzne nástrahy tohto ich aktuálneho obdobia. Niektorí sa o týchto veciach chcú rozprávať, iní nie, no my sa im všetkým chceme priblížiť a začať s nimi tieto témy otvárať. Často možno pracujeme aj s násilnými mladými ľuďmi, či s ľuďmi z vylúčených komunít, kde je ešte dôležitejšie zameriavať sa na tieto témy. Na našej konferencii Čo s vami, decká!!? je cieľom dať priestor odborným pracovníkom a pracovníčkam s mládežou, umožniť im stretnúť sa, zdieľať svoje skúsenosti a vzdelávať sa ďalej v nových trendoch, či problematikách prostredníctvom prezentácií či workshopov pod vedením odborníkov a odborníčok na jednotlivé témy. Medzi tieto témy zaraďujeme radikalizáciu mladých ľudí, témy vzťahovej väzby, psychického zdravia i prácu s ukrajinskou mládežou. Takisto sa dozvieme nové poznatky z LGBTQI+ komunity a povieme si niečo o téme sexuality a komunikácii s mladými ľuďmi o tejto téme. Odborná konferencia prebieha počas dvoch dní, zložených z prednáškových blokov, moderovaných diskusií, workshopov, predstavení organizácií a simulácie nízkoprahového centra.

Bližší program nájdete TU. Postupne budeme bližšie prezentovať jednotlivých lektorov a lektorky spolu s ich témami.

 

Praktické informácie: 

dátum a čas konania:

  • streda 17.5.2023, 9:00 – 15:30
  • štvrtok 18.5.2023, 9:00 – 14:30

miesto konania: Konferencia sa uskutoční v Komunitnom centre Stará jedáleň, Pekná cesta 4A, Bratislava – Rača.

Doprava:

Električka: Dostanete sa sem električkou číslo 3 (smer Rača) s výstupom na zastávke Pekná cesta. Informácie o lístkoch TU  a o cestovných poriadkoch TU

Auto: Parkovanie na ulici je spoplatnené. Viac informácií TU

Strava:

Počas konferencie bude k dispozícií občerstvenie (snack, ovocie, káva, čaj) a obed.

V komunitnom centre je kuchyňa s kompletným vybavením (rúra, mikrovlnka, sporák, riady atď.) v prípade, že niekto preferuje priniesť si vlastnú stravu.

Ubytovanie: 

Cestovné náklady a náklady na ubytovanie si hradia účastníci a účastníčky sami.

Tipy na ubytovanie v blízkosti:

Hotel Bivio – https://bivio.sk/sk/

Hotel Barónka – https://baronka.sk/

 

Konferencia je bezplatná.

Kapacita konferencie je obmedzená na 60 osôb. Prihlásiť sa je možné TU cez registračný dotazník.

V prípade otázok prosím kontaktuje: Ester Köverovú, ester@mladezulice.sk, 0948 291 192

Táto odborná konferencia je realizovaná v rámci projektov “(DE)radical” a FAMILYNET, ktorý je financovaný z programu Erazmus+  “KA1 Strategic partnership” a ktorý je spravovaný NIVAM – Národným inštitútom vzdelávania a mládeže.