Hoci sa sobotný deň niesol v duchu chladného a daždivého počasia, my sme sa nenechali odradiť a náš program sme začali v príjemných vyhriatych priestoroch Klubu na Peknej a Starej jedálne.

O 17stej sme otvorili nedočkavým deťom, ktoré sa ihneď zapojili do rôznych workshopov, ktoré ich tam čakali. Dievčatá si vyrobili plno krásnych korálkových náramkov, chlapci si nakreslili na tričká ich obľúbené postavičky, či názvy hier. Spoločne sa naučili vyrábať odznaky s pestrými vzormi a obrázkami, čo bavilo nielen deti, ale aj dospelých. Na svoje si teda prišli aj rodičia. Špeciálnym workshopom bola kaligrafia, ktorú nás učila veľmi milá a trpezlivá pani Galina. Zaujala nielen deti a rodičov, ale dokonca aj našich dobrovoľníkov, ktorí si to veľmi radi vyskúšali. Až do začatia premietania bol otvorený aj náš Klub, kde sa vo veľkom hrali stolové hry, kalčeto, biliard, a dostupné bolo aj Playstation.

Po zotmení sme sa všetci presunuli do veľkej sály, kde už bolo pripravené plátno a stacionárne bicykle, ktoré boli potrebné na to, aby sme sa spolu mohli vybrať na Cestu do stredu Zeme. Pomocou bicyklov sme vyrábali elektrinu potrebnú na obraz aj zvuk filmu. Na bicykloch sme sa všetci striedali, aby sme si mohli vychutnávať samotný film, ale aj celú atmosféru podujatia. Udržať film neustálym šlapaním bola naozaj makačka, preto veľmi pomohlo, že počas celého podujatia bolo pre návštevníkov pripravené občerstvenie v podobe hotdogov a čerstvo urobeného popcornu. Nezaobišli sme sa ani bez čapovanej Kofoly a Viney, keďže bolo potrebné dopĺňať energiu a tekutiny až do konca filmu.

Po celý podvečer vládla veľmi priateľská až rodinná atmosféra a všetci sme si to veľmi užili. Deti odišli s množstvom nimi vyrobených tričiek, odznakov a náramkov, tešili sa z množstva zážitkov a nových hier, ktoré počas dňa skúsili, a zároveň mohli odísť s pocitom dobre investovanej energie, ktorú vyšlapali na bicykloch, aby sme si spolu mohli pozrieť koniec filmu.

Za podporu podujatia ďakujeme dotácii Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v oblasti práce s mládežou, ktorú administruje NIVAM – Národný inštitút vzdelávania a mládeže.